Gevulde reuze champignons

Voor- of lunchgerecht reken op 3 reuze champignons per persoon

Snijd de stelen van de reuze champignons en doop de hoeden even in de olie. Vul ze met één van de onderstaande mengsels of één uit eigenkeuken. (gooi de stelen nooit weg. Verwerk ze in de vulling of snijd ze door de soep). Zet de gevulde champignons op een bakplaat in de het midden van een voorverwarmde oven van 200◦C of gasovenstand 4 en bak ze in circa 15 min. gaar op en goudruin. Of zet de gevulde (niet in de olie gedoopte) reuze champignons per 3 of 6 tegelijk op een bord in een kring in de magnetron, afgedekt, ca. 3-6 min. 750 Watt. De champignons worden in de magnetron wel gaar maar niet bruin.

Suggesties voor de vulling:

  • Een vulling van gehakt, uien, paprika
  • Een vulling van losgeklopte ei, in kleine stukjes gesneden gekookte magere ham, peper en zout, bestrooid met paneermeel
  • Een vulling van mierikswortelsaus: 125gr bloem, 25gr boter, 2½dl water of melk, zout peper, 20gr geraspte mierikswortel, verkruimeld hardgekookt ei.