Halfconserven

Geurts Champignons bereidt in eigen huis champignons tot halfconserven verpakt in emmers. Door de korte keten van teelt tot eindproduct kunnen wij de kwaliteit, versheid en herkomst garanderen. Halfconserven is een vers maar ook houdbaar product die zijn weg vindt in de foodindustrie.

Er zijn verschillende klasse normeringen verkrijgbaar in zowel heel als gesneden varianten. Doordat de champignons gewassen, voorgekookt en gesneden worden nemen wij arbeid voor de klant uit handen.

Vers maar ook houdbaar

Geurts Champignons verwerkt eigen en door derden geteelde champignons tot halfconserven verpakt in emmers. Een halfconserven is een vers maar ook houdbaar product. Onze verpakte producten hebben een minimale houdbaarheid van 6 weken. De champignons zijn voorgekookt en dus direct te gebruiken, ideaal voor de foodindustrie.

Het proces

Door nauwgezette opvolging en controle van de champignons op het eigen teeltbedrijf en bij collega telers garandeert Geurts Champignons een kwalitatief en vers product. De champignons ondervinden bij binnenkomst een kwaliteitscontrole. Bij het goedbevinden worden de champignons gewassen, geblancheerd, terug gekoeld, gesneden en verpakt in opgiet.

Kwaliteit & controle

Vervolgens word het product lucht- en lekdicht afsloten en wordt de verpakking voorzien van een etiket. Tijdens het gehele verwerkingsproces wordt het product nauwlettend gevolgd en gecontroleerd. Ons halfconserven verwerkingstraject is IFS-Food gecertificeerd.

Korte lijnen

De halfconserven emmers vinden voornamelijk hun weg in de foodindustrie naar groothandels, tussenhandel, industriƫle verbruikers, grootkeukens en cateringbedrijven in binnen- en buitenland. Door de korte lijnen in de keten tussen teelt en afnemers is de versheid van de producten optimaal en kan Geurts Champignons flexibel inspelen op de behoefte van de klant.

Download hier onze nieuwe brochure