Het enthousiasme van Willy Geurts voor de champignonteelt is ontstaan doordat hij werkzaam was bij een lokale champignonteler. Na een aantal jaren ervaring op gedaan te hebben heeft Willy samen met zijn vrouw Maria Geurts besloten om een eigen kleinschalige kwekerij te starten in het dorpje Milheeze (regio Eindhoven).
In 1985 hebben Willy en Maria grond aangekocht en zijn ze gestart met de bouw van een champignonkwekerij, waarna de eerste champignons in 1986 werden geteeld. In de loop der jaren is de kwekerij meerdere malen uitgebreid en is er in samenwerking met twee andere lokale champignontelers een tunnelbedrijf (compost productiebedrijf) aangekocht om de eigen compost te produceren ten behoeve van de champignonteelt.
Na de laatste uitbreiding van de kwekerij werd de behoefte naar compost groter dan de productiecapaciteit van het tunnelbedrijf. Omdat er maar beperkte mogelijkheden tot uitbreiding waren voor het tunnelbedrijf is besloten om deze voor andere doeleinden in te gaan zetten. In 2000 en 2010 zijn er diverse investeringen gedaan om de teelt en het energieverbruik op de kwekerij te optimaliseren. In diezelfde periode hebben meerdere zonen van Willy en Maria besloten om in het bedrijf mee te werken.
De laatste jaren hebben we, naast de bestaande teelt en productie van champignons, ons verder ontwikkeld door verpakken en verkoop te integreren in het bestaande productieproces. De voordelen hiervan zijn:
Geurts Champignons Milheeze behoort tot de grotere klasse 1 productiebedrijven binnen Nederland die dagelijks nationale en internationale klanten voorziet van verse champignons. Met de intrede van de eerste generatie in ons familiebedrijf, en met de ontwikkelingen tot profesionalisering die we reeds gedaan hebben zijn wij klaar voor de toekomst!
info@geurts-champignons.nl
+31 (0)492 342 925
Frank Geurts
sales@geurts-champignons.nl
+31 (0)6 2923 0207
Maria Geurts
finance@geurts-champignons.nl
+31 (0)492 342 925