Gegrilde zalm met gekruide Champigons

Hoofdgericht voor 4 personen

  • 4 moten zalm van ca. 125gr
  • peper
  • zout
  • sap van 1 citroen
  • 400gr champignons
  • 1 sjalot
  • 25gr boter
  • ½dl room
  • 2 eetl. Peterselie
  • 2 eetl. dragon
  • 2 eetl. kervel

Wrijf de zalmmoten in met peper en zout. Besprenkel de zalm met een deel van het citroensap. Leg de moten onder een voorverwarmde gril; reken op 3-4 min. per kant. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Fruit het gepelde en kleingesneden sjalotje glazig in de hete boter. Voeg de champignons toe en smoor deze in circa 5 min. gaar. Voeg peper, zout en de rest van het citroensap toe. Laat het vocht zoveel mogelijk inkoken en voeg vervolgens de room en de zeer fijngeknipte kruiden toe. Leg de zalm op voorverwarmde borden en verdeel de saus. Heerlijk met een rozetje aardappelpuree.