Taco’s gevuld met champignons en gehakt

Hoofdgerecht voor 2 personen
  • recept-11pak tacoschelpen (8 stuks)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetl. olie
  • 250gr mager rundergehakt
  • 1 bakje (ca. 200gr) champignons
  • 1 rode paprika
  • 1-2 eetl. tacokruiden
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • peper
  • zout
  • bieslook
  • ½ krop ijsbergsla.

 

Pel de ui en de knoflook en snijd beide heel klein. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en roer tot dit lichtbruin kleurt. Voeg de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe. Maak de paprika schoon, snijd deze in dunne repen en voeg ze toe aan het mengsel in de pan. Breng op smaak me tacokruiden, tomatenketchup, peper en zout en laat de massa nog een 3 min. door pruttelen.

Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en vul ze met het champignon-gehaktmengsel. Garneer met fijngeknipte bieslook. Serveer de taco’s met in dunne repen gesneden ijsbergsla.

Tip: strooi geraspte kaas over de vulling. Of geef bij de ijsbergsla een in de keukenmachine of met de staafmixer gemaakte puree van avocado met peper, zout en citroensap.