Champignon-ratatouille

Hoofdgerecht voor 4 personen. Lunchgerecht voor 6-8 personen

recept-5

  • 1 ui, 1 rode
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 250 gr tomaten
  • 250 gr champignons
  • 1 courgette
  • 30 gr boter
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. Kervel
  • 1 eetl. Peterselie

Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en snijd deze vruchtgroente in stukjes. Was de tomaten, en snijd ze in plakjes. Was de courgette en snijd deze in plakjes. Halveer zo nodig de plakjes. Verhit de boter en smoor de groenten circa 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Breng de ratatouille op smaak met peper, zout, klein gesneden kervel en peterselie. Serveer de ratatouille met bijvoorbeeld gekookte rijst en gebraden kip of als warme lunch met een stukje stokbrood.