Tjaptjoi met champignons

Roerbak hoofdgericht voor 4 personen
  • recept-2300gr gesneden witte kool
  • 100gr sperziebonen
  • 1 kleine winterwortel
  • 150gr champignon
  • ½ blikje bamboescheuten
  • 1 eetl. (arachide)olie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 theel. djahé (gemberpoeder)
  • 2½dl kippenbouillon (2½dl water en een ½ kippenbouillontablet)
  • ca. 3 eetl. ketjap manis
  • 300gr gare kip
  • 1 eetl. maïzena
  • 100gr taugé
  • paar takjes bladselderij
  • zout
  • peper

 

Maak alle groenten schoon. Snijd de bonen in stukjes, de wortel in blokjes, de champignons in plakjes en de bamboescheuten in smalle reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de gepelde, kleingesneden ui. Voeg de fijngehakte knoflook en de heel klein gesneden rode peper (zonder pitjes!) toe, samen met de djahé. Doe de gesneden kool, sperziebonen en wortel erbij en roerbak deze 4-5 min.. voeg de champignons met bouillon toe en roerbak dit 3 min. op hoge warmtebron. Breng de smaak met ketjap. Warm de reepjes baboescheuten even mee. Schuif het mengsel naar één kant in de wok en bind het vocht met de 2 eetl. water aangelengde maïzena. Roer alles nogmaals goed door, schep de taugé erdoor en garneer met fijngeknipte bladselderij. Serveer met witte rijst of mihoen.